Andere handleidingen

RDP omgeving installeren en gebruiken voor iPad en iPhone OS

In deze handleiding is beschreven hoe je de RDP-omgeving voor Intramed installeert en gebruikt in iPad en iPhone OS. Hiervoor gelden specifieke systeemeisen en je moet toegang hebben tot het inlogportaal. Als je toegang hebt tot het inlogportaal, dan kun je de RDP-omgeving van Intramed benaderen en gebruiken.

Het in gebruik nemen van de RDP-omgeving voor Intramed bestaat uit de volgende stappen:

1. VPN installeren


Je kunt toegang krijgen tot de RDP-omgeving van Intramed door gebruik te maken van VPN software in combinatie met een aantal certificaten. Hierdoor wordt een beveiligde verbinding opgezet tussen de computer en het hostingsnetwerk van de RDP-omgeving voor Intramed, zodat het zeker is dat alleen jij toegang krijgt tot de omgeving.

1. Open de AppStore en zoek naar “FortiClient VPN”, download en installeer deze app. Wanneer dit is afgerond open je FortiClient VPN.
2. Tijdens het installatie proces krijg je vragen om toestemming te geven om rechten aan te passen op je apparaat, sta dit toe ook tijdens de volgende stappen.
Het kan zijn dat na het wijzigen van de rechten dat je FortiClient opnieuw moet opstarten.
3. Je krijgt een melding dat je gebruik gaat maken van de gratis versie, klik op “I Accept”, kies op het begin scherm voor “Select Connection“.


4. Kies in het volgende scherm voor “Add Configuration“.


5. Vul de volgende gegevens in: 

6. Klik nu op het pijltje links boven in.


7. Naast “Connections” zie je je gekozen naam staan, tik nu op het schuifje naast de VPN.
8. Log in met je online gegevens van Intramed (je @intramed.nl account).


9. Je ziet nu dat je verbonden bent en daarmee verbinding kan maken met de RDP omgeving van Intramed



2. Microsoft Remote Desktop installeren en gebruiken


Om verbinding te kunnen maken met de online omgeving voor Intramed, is het nodig dat je de (gratis) app “Microsoft Remote Desktop” installeert en configureert. Vervolgens kun je Intramed opstarten en gebruiken.

1. Open de App Store op je iPhone en iPad en zoek rechtsboven in naar “Remote Desktop”.
2. Klik vervolgens op het icoon om te installeren het programma te “Installeren”. Als de installatie voltooid is, is het icoon “Microsoft Remote Desktop” toegevoegd aan je apparaat.


3. Open de “Remote Desktop” App. Je krijgt nu een leeg veld voor je, met onderaan twee tabbladen; ‘Pc’s’ en ‘Werkruimten’. Klik op het tabblad ‘Werkruimten’:


4. Klik op de plus rechts bovenin en op ‘Werkruimte toevoegen’:


5. Vul de volgende gegevens in: https://members.intramedonline.nl, je ziet dan onderstaand scherm verschijnen. Klik vervolgens op ‘Gebruikersaccount’ om een account toe te voegen.


6. Klik nogmaals op ‘Gebruikersaccount toevoegen’.


7. Vul hier je de online accountgegevens in en klik op ‘Bewaar’. Blijvende naam hoef je niet in te voeren. In dit voorbeeld gebruiken we ‘ te**@in******.nl .
8. Klik op het net toegevoegde account, het account is nu gekoppeld. Klik rechtsboven in op ‘Volgende’ en je werkruimte is toegevoegd. Klik op het Intramed pictogram om naar jouw administratie te gaan.


9. Je bent nu ingelogd in de online omgeving voor Intramed. Kies de administratie waarin je wil werken en vul de bijbehorende gebruikersnaam en het wachtwoord in.
Heb je nog niet eerder gewerkt met Intramed? Dan kan het zijn dat er al een inlog is gemaakt, dit kun je navragen bij de praktijkhouder.