0001 – Bericht is afgekeurd om technische redenen

Als een EI-declaratiebericht om technische redenen wordt afgekeurd, betekent dit simpelweg dat het bericht niet verder wordt verstuurd naar de zorgverzekeraar. VECOZO keurt het bericht al vroeg af, nog voordat de zorgverzekeraar het kan ontvangen.

De foutcode 0001 betekent dat het bericht technisch is afgekeurd. Naast de foutcode 0001 word er een tweede foutcode gegeven. Daarnaast wordt er een tweede foutcode gegeven, die specifieker aangeeft wat er mis is. Bijvoorbeeld retourcode 8198: Het bestand kan niet worden doorgestuurd. De zorgverzekeraar is niet aangesloten op het elektronisch declaratieportaal van VECOZO.

Dit zou betekenen dat de Uzovi-code onjuist is. Om deze aan te passen ga je naar menu [Bestand], [Verzekeraars] en dubbelklik op de verzekeraar / gemeente en controleer de Uzovi-code:

Crediteer de ingediende declaratie via [Financieel], [Declaraties], [Inzien declaraties], zoek hier de ingediende declaratie en klik op [Opties], [Crediteren declaratie]. Omdat de declaratie gelijk is afgekeurd door Vecozo, kun je geen credit maken vanuit [Online declareren].